Ester Rutten

Coach

ZEG Coaching & Training

Wat doe je precies (met je bedrijf)?

ZEG staat voor communicatie. Communicatie geldt voor mij als de belangrijkste stroom die ons in het leven vooruit helpt of juist tegenwerkt. Luisteren naar jezelf en de ander, ontdekken wat je intern steeds tegen jezelf zegt en wat je daarover wel of niet tegen de ander zegt.
Dit proces intrigeert mij al van jongs af aan en ik heb er zelf ook de nodige uitdagingen in gehad om mezelf te leren uiten. Mijn volharding in het willen doorgronden van mezelf en anderen op dit vlak, heeft mij nu hier gebracht.
ZEG staat tegelijkertijd voor Zien, Ervaren, Groeien en van daaruit kunnen zeggen.

Wat ik doe is goed luisteren. Mezelf afstemmen op de ander, die een hulpvraag heeft. Ik heb tegenwoordig het volste vertrouwen in mijn innerlijke raadgever en stel vragen om te kijken wat de ander werkelijk bedoelt achter alles wat hij/zij zegt.
De natuurlijke bronnen aanboren, die de ander niet meer als zodanig ervaart of niet meer goed voor ogen heeft. Het beeld van zichzelf opschonen, kijken wat er nog wel in thuishoort en wat niet meer.  Dit gesprek is de basis om inzicht te krijgen in de vaste patronen, die vanuit oude pijn, angst en belemmerende overtuigingen zijn ontstaan.
Vervolgens werk ik met NLP technieken om nieuwe patronen te ontwikkelen. Door deze te gaan toepassen in de buitenwereld, kun je dan gaan ervaren, hoeveel ruimte je kunt creëren voor jezelf en de ander in het contact. Je gaat vrijer communiceren, terwijl je dicht bij jezelf blijft.

 

Met welke vragen komen mensen naar jou?

De mensen die ik kan helpen hebben diverse hulpvragen. Voor mij zijn lichaam en geest een samenwerkend geheel. Problemen kunnen zich op beiden vlakken voordoen en het staat altijd met elkaar in verbinding. Als je om wat voor reden dan ook niet goed naar je innerlijke stem luistert, krijg je last van conflicten of onvrede in je relaties en/of in je werk. Daarnaast heb je meestal ook last van fysieke klachten, die je niet serieus genoeg neemt of niet kunt plaatsen. Dus of je nu voornamelijk last hebt van het mentale stuk of meer van het fysieke stuk, of het nu gaat om onvrede op je werk of in je relatie. Het gaat altijd om datgene wat er aan ten grondslag ligt. Jouw drijfveren en behoeftes weer herkennen en erkennen. Daar ruimte voor mogen pakken, dat geeft rust en veerkracht.

 

Waar zijn je klanten na afloop blij mee?

Na afloop van onze zoektocht naar jouw persoonlijke kracht en deze werkelijk neer te zetten in de wereld, gaat jouw innerlijke vuur weer branden en stroomt je energie de positieve kant op. Dit werkt aanstekelijk op de buitenwereld, wat zorgt voor een positieve flow. Je lijf gaat dan vanzelf mee in deze gezonde energie.

 

Wat zeggen mensen vaak over jou?

Mensen zeggen vaak over mij, dat ze zich op hun gemak voelen en mij meer vertellen, dan dat ze doorgaans doen. Mijn kwaliteit is mensen echt te zien, voorbij hun eigen oordeel.

 

Is er een spreuk of quote die jij heel mooi vindt?

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt is niets vergeleken met wat er in ons ligt.”

Van Oliver Wendell Holmes

 

Meer weten over Ester? Kijk op haar site www.zeg-coaching.nl

 

Terug naar coaches
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze mooie nieuwsbrief

MooiHuijs

Emmastraat 24, Velp (Gelderland)

Een mooie en fijne plek om te werken, te ontmoeten en om te verbinden.
mooie ruimtes