Kunst

In ons pand hangen overal prachtige werken van kunstenaar Pieter van de Pol. Enkele hiervan zijn in eigendom van MooiHuijs maar het overgrote deel is te koop en is een onderdeel van een permanente verkoop-expositie. Bijna alle kunstwerken zijn dus te koop. De schilderijen van Pieter sluiten naadloos aan bij wat MooiHuijs wil uitstralen: eenvoud en puurheid. Je voelt de liefde voor natuurlijke kleuren, technieken en de natuur zelf.

Of je deze kunst mooi vindt of niet is natuurlijk heel persoonlijk maar wij hopen dat iedereen de toegevoegde waarde van authentieke kunst in de ruimtes kan waarderen.

Over Pieter van de Pol

Pieter van de Pol (1954) studeerde tot 1990 aan de kunstacademie in Arnhem, afdeling Vrije Kunst. Na deze studie werkte hij mee aan het samenwerkingsproject Oost Europa passage van absurdist Chaim Levano, waar toneel, muziek en beeld een gelijkwaardig onderdeel vormden. In de jaren daarna volgden diverse projecties, installaties en beelden en exposities. Kunst is voor Pieter een zoektocht in zichzelf naar wat authentiek is en wat geen compromis aangaat. Zijn werk gaat over de stilte. De stilte en de eenvoud die hierbij horen zijn kenmerkend voor zowel de schilderijen als de installaties, projecten en beelden. De laatste jaren wil hij zich meer verdiepen in de schilderkunst. In zijn schilderijen worden uiteenlopende maatschappelijke thema’s tot de eenvoud terug gebracht. Hij schildert als een beeldhouwer op het doek en gebruikt diverse materiaal om tot de kern te komen.

Een kunstenaar laat altijd iets van zichzelf zien in zijn of haar kunst. Daarmee ben je kwetsbaar. In feit zijn we allemaal kunstenaars die in meer of mindere mate zichzelf aan de wereld durven laten zien.

De laatste tijd is Pieter van de Pol onder andere bezig met de Sumi E onder de knie te krijgen. Hij probeert vanuit deze traditionele techniek en vorm een eigen interpretatie te geven. De eenvoud en het streven dat de lijnen en vlekken in een beweging op het papier komen vindt hij een interessant gegeven. Vaak werkt hij vanuit zijn intuïtie, omdat hij denkt dat je in je leven continu plaatsjes verzamelt.

***

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze mooie nieuwsbrief

MooiHuijs

Emmastraat 24, Velp (Gelderland)

Een mooie en fijne plek om te werken, te ontmoeten en om te verbinden.
mooie ruimtes