Jenny Peters

Life- en loopbaan coach

Midlife Pitstop

Wat doe je precies (met je bedrijf)?

Ik noem mezelf de pitstop voor mensen in de midlifefase die worstelen met zingeving en richting in hun leven. Ik begeleid mensen met life & loopbaanvragen en gebruik daarbij o.a. het Big Five for LifeTM  concept. Big Five for Life gaat over het ontdekken van die vijf dingen die voor mensen belangrijk zijn; die zij (nog) willen doen, zien en ervaren in het leven.

Big Five for Life is een wereldwijd beproefde methode die helder maakt waar mensen hun waardevolle tijd en energie aan willen besteden en waar hun hart van open gaat. Ik geeft tweedaagse workshops waarin in kleine groep (max. 12 personen) mensen hun persoonlijke Big Five for Life gaan ontdekken. Daarnaast coach ik middels een-op-eengesprekken. Verder geef ik inspiratieworkshops waarin mensen kennis kunnen maken met Big Five for Life.

 

Met welke vragen komen mensen naar jou?

Dat is verschillend maar over het algemeen zijn ze terug te herleiden naar twee belangrijke vragen:

  • Wie ben ik?

Deze vraag komt voort uit dat mensen willen dat hun leven betekenisvol is geweest. In de midlife hebben we meestal een carrière, we zijn gesetteld, de kinderen zijn groot en wellicht uit huis en dit alles brengt ons terug bij onszelf. We gaan reflecteren over onszelf, onze relatie, ons werk, over alles. Tijdens de midlifefase is er een identiteitstransitie die vergelijkbaar is aan de puberteit. Velen zijn in de midlifefase op zoek naar authenticiteit en zelfrealisatie.

  • Wat wil ik nog?

Wat ook in de midlifefase speelt is dat mensen gaan beseffen dat als ze nog iets willen doen, hun dromen waar willen maken, ze dit nu moeten doen, anders is het te laat. Mensen ervaren letterlijk en figuurlijk tijdsdruk. Soms vinden mensen zoveel leuk dat ze niet kunnen of willen kiezen maar vaker komt het voor dat iemand niet weet wat hij leuk vindt. Waar hij of zij zijn of haar tijd nu aan wilt besteden om het leven zin en betekenis te geven. Ik help mensen te ontdekken wat zij nog willen.

 

Waar zijn je klanten na afloop blij mee?

Mensen zijn na afloop blij dat zij weten waarop zij zich dienen te richten. Doordat ze helder hebben gekregen wat belangrijk voor ze is kunnen ze zich focussen op die betreffende zaken. Keuzes maken en prioriteiten stellen wordt daardoor een stuk eenvoudiger. Mensen geven ook terug dat het inspirerend is om via de workshop jezelf te onderzoeken. Bezig zijn met wat belangrijk voor hen is geeft veel energie. Verder geven mensen aan dat ze blij zijn met het drie maanden durende online coachtraject dat start na de tweedaagse Big Five for Life workshop. Door het wekelijkse steuntje in de rug (oefeningen, tips en inspiratie) kunnen mensen stapje voor stapje gaan leven naar hun Big Five for Life.

 

Wat zeggen mensen vaak over jou?

Dat ik rustig ben en een goede luisteraar. Mensen ervaren mijn houding als open. Ze geven me regelmatig terug dat ze zich snel op hun gemak voelen bij mij en dat ik hen het gevoel geef dat ze er mogen zijn met hun vragen en problemen.

 

Is er een spreuk of quote die jij heel mooi vindt?

Ik ben een enorme fan van Brené Brown. Deze Amerikaanse dame doet onderzoek naar schaamte en kwetsbaarheid. Ze schrijft, vind ik, geweldige boeken en onderstaande quote komt uit een van haar boeken.

You can choose courage or you can choose comfort. You can not have both.

 

Meer weten over Jenny? Kijk op haar site  www.midlifepitstop.nl

 

Terug naar coaches
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze mooie nieuwsbrief

MooiHuijs

Emmastraat 24, Velp (Gelderland)

Een mooie en fijne plek om te werken, te ontmoeten en om te verbinden.
mooie ruimtes