Marjolijn Knot

Beeldend therapeut

Praktijk VeerKunst

Wat doe je precies (met je bedrijf)?

Ik geef beeldende therapie en coaching bij spanningen, stress, gevoeligheid. Je leert om houvast en rust te vinden in jezelf. Daarbij werken we aan twee belangrijke pijlers:

  • Innerlijke zelfzorg: hoe je vriendelijk en zorgvuldig contact kunt maken met (overweldigende) gevoelens, deze kunt verzorgen én gezond gaat beantwoorden.
  • Kwaliteit van aandacht: je aandacht leren versterken, verzachten en verruimen. Rustiger kunnen waarnemen wat er werkelijk is. Bijvoorbeeld mindful tekenen helpt je om minder resultaatgericht en minder oordelend te zijn en meer rustige focus te ontwikkelen.

Hoe we dat doen? Met kunstzinnige oefeningen in combinatie met energetisch-fysieke gewaarwording. Dit biedt een heel fijne ingang omdat je je hoofd als het ware omzeilt. Het is ook een veilige oefenplaats: om te leren je impulsen te voelen, je waarneming te versterken en je intuïtie te gaan volgen. Vaak zo ver weggestopt.

 

Met welke vragen komen mensen naar jou?

Vaak is de grote wens meer rust in hoofd, in het hart en in het lijf. Soms gaat het om het verwerken van gebeurtenissen, soms gaat het om het herkennen van fysieke of energetische signalen en emoties, soms gaat het om het gedragspatronen die je niet meer wilt, soms gaat het om een knagend gevoel dat je niet op je goede pad zit, of je bekneld voelt door alles wat het leven van je vraagt.

In essentie gaat het meestal om minder denken, meer voelen, minder doen, meer zijn.

 

Waar zijn je klanten na afloop blij mee?

Dat ze steun en toeverlaat voor zichzelf kunnen zijn. “Ik wist niet hoe fijn het was een vriend te zijn van mezelf” zei eens iemand. Je komt innerlijk in goed gesprek waardoor je leven meer richting en leiding krijgt van binnenuit.

 

Wat zeggen mensen vaak over jou?

Ik geef je de rust, de ruimte en de moed om heel dichtbij jezelf te komen.

 

Is er een spreuk of quote die jij heel mooi vindt?

Gras groeit niet harder door eraan te trekken.

 

Meer lezen over Marjolijn en haar praktijk? Kijk op haar site www.veerkunst.nl

 

Terug naar coaches
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze mooie nieuwsbrief

MooiHuijs

Emmastraat 24, Velp (Gelderland)

Een mooie en fijne plek om te werken, te ontmoeten en om te verbinden.
mooie ruimtes